Enter your keyword

overlegscheiding

Overlegscheiding

Wilt u niet als ‘tegenpartijen’ in een procedure tegenover elkaar staan? Maar heeft u ook geen goed gevoel bij het ‘delen’ van een advocaat-scheidingsbemiddelaar? Bij de scheidingsmethode collaborative divorce werken de partners, hun advocaten en andere adviseurs, zoals een accountant, een coach, een kinderdeskundige, samen. Dat gebeurt op zo’n manier dat u met respect voor elkaar en de familie(geschiedenis) uw huwelijk of relatie beëindigt met een voor beide partijen passende regeling. Deze manier om tot een scheiding te komen bestaat sinds 2008 en is afkomstig uit de Verenigde Staten, waar de methode zeer succesvol is gebleken. Ook in Nederland zijn de ervaringen positief. Eigenlijk is collaborative divorce een gulden middenweg tussen scheidingsmediation en een echtscheiding waarbij de partners ieder met een eigen advocaat bij de rechtbank procederen.

Meer informatie vindt u op: http://www.overlegscheiden.com/

Dit is de website van de Vereniging Collaborative Divorce Holland, waarvan Mr. Annette van Keulen lid is.

In de Randstad heeft zich inmiddels een groep van advocaten, coaches en financials gevormd, die goed op elkaar zijn ingespeeld en gemakkelijk een deskundig overlegscheiding team kunnen formeren om u snel en kundig van dienst te kunnen zijn. In de “denktank” die wordt gevormd worden snelle en goede creatieve oplossingen uitgewerkt. Kijkt u eens op www.overlegscheidingrandstad.nl.

Wat is het voordeel van overlegscheiden?

In het team is alle know how aanwezig om tot een goed resultaat te komen, waarbij een “battle of experts” in een langdurige en kostbare juridische procedure kan worden voorkomen. De kosten liggen hoger dan bij een mediation, maar lager dan bij een procedure op tegenspraak.

Heeft u vragen over het bovenstaande of over een ander onderwerp? Bel ons op 070-3154000 of mail ons op secretariaat@chambersadvocaten.nl