Enter your keyword

Mediation

MEDIATION

Bij echtscheidingen en samenlevers die uit elkaar gaan, kan mediation een goede keuze zijn. Het voorkomt een vaak langdurige en kostbare juridische procedure en biedt de mogelijkheid om te overleggen over
op maat gesneden oplossingen. Zeker als er kinderen bij betrokken zijn, is mediation aan te raden.
De mediator begeleidt de communicatie en onderhandelingen tussen partijen. De mediator is onpartijdig en bewaakt de belangen van beide partners en hun kinderen.
Beide partners worden aangemoedigd om zich de (werkelijke) belangen achter de door hen ingenomen standpunten te realiseren en daarover op een gestructureerde wijze met elkaar te communiceren en te onderhandelen.

Daarbij komen alle punten die moeten worden geregeld onder leiding van de mediator aan bod.

In de laatste fase worden de bereikte resultaten en gemaakte afspraken juridisch vertaald “in the shadow of the law” en vastgelegd in een overeenkomst.

Mediation kent een gefaseerde aanpak. Achtereenvolgens komt de relationele fase, de zakelijke fase en de juridische fase aan de orde.

De ervaring leert dat in mediation bereikte oplossingen beter worden nageleefd en de communicatie in het “na-huwelijk” beter is. Een en ander heeft ook een positief effect op de kinderen.

Wij zijn allen ervaren mediators en hebben een hoog slagingspercentage in onze mediations. Wij zijn lid van de Vereniging van Familie- en erfrecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS) en de Mediatorsfederatie Nederland (MfN).
Zo nodig kunnen andere deskundigen worden ingeschakeld, bijvoorbeeld een fiscalist of een accountant, of wordt samengewerkt met een kinderdeskundige, zoals een orthopedagoog of kinderpsycholoog.

Heeft u vragen over het bovenstaande of over een ander onderwerp? U kunt ons bellen op 070-3154000, of mailen op secretariaat@chambersadvocaten.nl.