Enter your keyword

Annette van Keulen

Mr. J.A. (Annette) van Keulen

Annette probeert met humor, warmte en betrokkenheid mensen op een keerpunt in hun leven weer toekomstperspectief te geven door een deskundige maatwerkoplossing te bieden als mediator of als (overlegscheidings)advocaat. Het spreekt voor zich dat die oplossing duurzaam moet zijn.

Annette is 40 jaar advocaat en is nog net zo bevlogen als toen zij startte. Zij was in haar studietijd bij de Erasmus Universiteit Rotterdam al geïnteresseerd in vakken als (sociale) psychologie, kinderpsychiatrie en kinderrecht en heeft zich verder bekwaamd in het praten met kinderen. Zij woont in Rotterdam en heeft als Rotterdamse de bekende voortvarende en praktische aanpak.

Sinds 1995 is Annette vFAS-mediator en sedertdien heeft zij een groot aantal mediations tot een goed einde gebracht, waarbij zij de juridische kwaliteit van haar werk als mediator hoog in het vaandel heeft. In 2018 werd zij voorgedragen als mediator van het jaar. Zij eindigde bij de laatste drie mediators.

De laatste jaren procedeert Annette weinig en helpt haar cliënten door overleg met de wederpartij en zonder procedure de problemen die er zijn, op te lossen.

Annette stond in 2008 aan de wieg van Collaborative Divorce in Nederland. Deze vorm van scheiden in een team van deskundigen noemen we ook wel ‘overlegscheiding’. Zij heeft vele internationale contacten door haar werk onder meer als voorzitter bij het Europese Netwerk voor Collaborative Practice (ENCP).

Sinds 2005 is Annette met veel plezier en interesse gemiddeld eens per maand regelmatig werkzaam als raadsheer-plaatsvervanger bij de familiekamer van het gerechtshof in Amsterdam.

Het eerste half uur van een bespreking is gratis. In overleg kunnen afspraken buiten kantooruren of in Rotterdam worden gemaakt.

E-mail: keulen@chambersadvocaten.nl

Meer weten? Scroll verder.

Annette was docent bij de Beroepsopleiding Advocatuur op het gebied van echtscheiding en later in de nieuwe beroepsopleiding op het gebied van ethiek en vaardigheden. Zij schreef mee aan de syllabus fiscaliteit en echtscheiding en was docent op dit terrein en het gebied van het huwelijksvermogensrecht in het kader van de opleiding van de vereniging overlegscheiding.

Annette was bijna 20 jaar betrokken bij de Raad van Discipline in Den Haag als plaatsvervangend griffier en lid en heeft daardoor veel kennis van het tuchtrecht.

Annette heeft jarenlang deel uitgemaakt van de vFAS-commissie Knelpunten Tremanormen, die de problemen die in de praktijk ervaren worden met de door de rechtspraak ontwikkelde alimentatienormen kritisch onder de loep neemt.

Annette schreef wenken bij jurisprudentie voor het tijdschrift Rechtspraak Familierecht. In 1985 schreef zij het Echtscheidingsprocesdossier dat drie drukken beleefde en werd uitgegeven door Ars Aequi Libri.

Annette houdt van reizen en heeft al veel van de wereld gezien. Reiservaringen inspireren haar.

Annette heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten het volgende hoofdrechtsgebied geregistreerd:

Personen- en familierecht

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op dit hoofdrechtsgebied.