Enter your keyword

advisering huwelijkse voorwaarden/prenuptials

ADVISERING OVER HUWELIJKSE VOORWAARDEN/PRENUPTIALS

Wij helpen u bij het maken en periodiek tegen het licht houden van uw huwelijkse voorwaarden: “prenups”.

Na ons advies zullen de huwelijks- of partnerschapsvoorwaarden wel door een notaris moeten worden vastgelegd voor het huwelijk of het geregistreerd partnerschap wordt aangegaan.

Waarom advies van advocaat of mediator?

Het is belangrijk dat de echtgenoten zich realiseren en tegenover elkaar uitspreken, dat zij ook openstaan voor de visie van de ander. We letten er op dat in de akte van huwelijksvoorwaarden de partijbedoelingen tot uitdrukking komen en leggen dat zoveel mogelijk in uw eigen woorden, waarbij de juridische gevolgen wel duidelijk zijn, vast. Als advocaat in echtscheidingen merken we namelijk vaak dat de bedoelingen van partijen toen de huwelijkse voorwaarden werden aangegaan, onduidelijk zijn en dat daar later strijd over kan ontstaan.

Tijdens deze gesprekken komen onderwerpen als faillissement, overlijden en arbeidsongeschiktheid aan de orde komen, wordt er uitleg gegeven over de zogenaamde uitsluitingsclausule in testamenten en wordt voorlichting gegeven over de relevante (rechts)normen.

We luisteren goed naar uw wensen en toekomstverwachtingen. Voordeel van het inschakelen van een advocaatmediator is:

  • u beseft beter wat u ondertekent als de advocaatmediator uitlegt welke ervaringen er zijn als het onverhoopt tot een echtscheiding komt Daardoor worden het uw huwelijkse voorwaarden waarbij uw bedoelingen in uw woorden worden vastgelegd;
  • u wordt aangemoedigd na te denken hoe de huwelijkse samenleving eruit zal zien (wie gaat er minder werken als de kinderen komen);
  • de kans dat u de huwelijkse voorwaarden naleeft, ¬†wordt sterk vergroot;
  • de noodzaak om uw huwelijkse voorwaarden periodiek te onderhouden wordt door u beiden veel beter ingezien.

Heeft u vragen over het bovenstaande of over een ander onderwerp? U kunt ons bellen op 070-3154000, of mailen op secretariaat@chambersadvocaten.nl.