Enter your keyword

7 tips voor uw relatie tijdens corona

7 tips voor uw relatie tijdens corona

7 tips voor uw relatie tijdens corona

De psycholoog en relatietherapeut  John Gottman (https:/www. Gottman.com) doet al vele jaren onderzoek naar de redenen waarom mensen bij elkaar blijven en wat de kenmerken zijn voor een goede relatie. Hij observeerde mensen die met elkaar in discussie gingen of zelfs ruzie maakten.

Hij heeft 7 tips ontwikkeld die een goede relatie kenmerken.

Deze tips zijn bruikbaar nu wij door de corona crisis opgehokt zitten en kunnen misschien de golf van echtscheidingen die wordt verwacht als het weer een beetje normaal wordt door de vFAS, (de specialisatie vereniging van familie-en erfrecht advocaten en scheidingsmediators (www.verenigingfas.nl) indammen en  vechtscheidingen voorkomen (www.verder-online.nl).

-Een grote voorspeller voor een ongelukkige relatie en ruzie is minachting dat zich in allerlei gedrag kan uiten.

-Ruzie hoort bij een gezonde relatie en is nodig om elkaar beter te begrijpen. Het legt vaak bloot dat er tegengestelde verwachtingen zijn.

-Blijf elkaar het hof maken en communiceren.

-Wees attent op de behoefte van elk en ook de (onuitgesproken en soms existentiële) angst.

-Accepteer dat je verschillend bent en verschillend reageert op een crisis zoals deze Corona crisis.

-Probeer oude koeien uit de sloot te halen en kijk wat je zo dwars zat. Daar kun je voor nu wat van leren.

-Je kunt onafhankelijk zijn maar er moet een bepaalde mate van afhankelijkheid verbinding blijven, zeker in deze tijd.

Wat ik er zelf als persoonlijke noot aan zou willen toevoegen is dat je elkaar ook in deze tijd en hoe moeilijk ook blijft respecteren.

Je kunt ook afspreken nu geen ruzie of zure opmerkingen  te maken omdat je weet dat het de sfeer ongelofelijk verziekt en je op dit moment geen kan uit kunt.

En als het dan toch moet:

De advocaten van Chambers Advocaten staan voor u klaar om met u – desgewenst telefonisch-  te overleggen wat er moet gebeuren om op een goede wijze tot een echtscheiding te komen en wat het tijdpad daarvoor is. Ook mediations via internet behoren tot de mogelijkheden. U kunt ons bereiken op 070-3154000

We staan u graag met raad en daad terzijde!

Annette van Keulen